2009. december 15., kedd

Hangistálló kemencével





A Hangistálló egy magán kezdeményezés Nagyegyházán, és egy hagyományos istállóból nőtte ki magát. Érdekes koncertünk volt a múlt szombaton: egy Haydn vonósnégyest és egy Mozart oboanégyest adtunk elő
Koppándi Jenővel, a Nemzeti Filharmonikusok koncertmesterével, a Kocsisé :), Horváth Bélával elsőoboista ugyancsak Kocsisnál, Ribli Ilonával csellón - ők újították fel az istállót -, Miklós Adéllal második hegedűn, és jómagam brácsán.

A koncert szünetében a szervezők megvendégelték a közönséget, szarvaspörköltet, kenyérlángost és forralt bort ettünk - ittunk dugulásig. Egyúttal felavatták az új kemencét, benne sült a ropogós kenyér és lángos. Hatalmas tábortűz körül melegedtünk és közben pilinkézett a hó... A koncert végére kész lett a pánkó (fánk) is, amiről lemaradtunk sajnos, majd máskor bepótoljuk.
Az istálló majdnem megtelt a környékbeliekkel, mikor mentünk haza, külön buszjáratot láttam amire szálltak fel az emberek. Nagyon érdekes volt, istállóban most játszodtam életemben először, de meg kell mondjam, a szándék, hogy jól játszodjunk, pont olyan volt, mintha a világ bármely nagy koncerttermében játszottunk volna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése